Løyper og klasser: Vanlige nærløp og fellesstart 13.09.

2.0 KMNH/D-12N,H/D13-16N,H/D17-N,H/D11-12Fellesstart
5.0 KMB/CH/D13-14,H/D15-16,D17-,H/D35-,
H/D50-,H/D60-,H/D70-
Fellesstart
10 KMA/BH17-Fellesstart

Det vil også være mulig å delta i alle løp og løpe alle løyper som trimklasse uten tidtaking. Husk alltid å registrere deg hos arrangøren.

Bedriftsorientering.
Deltakere i bedriftsorientering må starte senest 1 time etter første ordinære start. Deltakere kan velge med eller uten tidtaking og hvilken løype de vil løpe. Det vises for øvrig til bedriftsidrettskretsens egen liste for løp.

Påmelding.
Det vil være påmelding på løpsdagen.

Startkontingent.
Over 17 år kr 40,-, under 17 år kr 25,-. Arrangøren sender faktura til klubbene. På de fleste løp må deltakerne selv tegne på poster og preparere sine kart før start.

EKT.
Det vil bli benyttet EKT-systemet i Grenlandskarusellen. Det vil bli mulighet for å låne brikker.

Sprintcup.
I vårcupen vil de 2 beste av de 3 første løpene telle som grunnlag for jaktstart. Tid etter vinneren i de 2 beste løpene divideres med 2 som utgangspunkt for jaktstarten.

I høstcupen vil de 2 beste av 3 løp telle som sammenlagtresultat.

Rekruttkonkurranse mellom klubbene.
For å motivere til økt innsats på rekrutteringssiden, inviteres klubbene til en konkurranse om hvem som klarer å stille flest startende i rekruttklassene. Antall startende i følgende klasser regnes med: løpere i 1,5 km og 2,0 km i N-løypene og løpere opp til 14 år i de øvrige klassene.

Premiering.
Sprintcup: Alle sammenlagtvinnere premieres.

Klassevinnerne i Grenlandskarusellen premieres (under forutsetning av minst 8 fullførte løp). Det gis 1000 poeng til vinneren, og 1 poeng i fradrag for hvert påbegynte 3. sekund. De 8 beste løpene teller. Alle løpene bortsett fra Poengjakta har samme klasseinndeling.

Alle som fullfører minst 8 av 15 løp i Grenlandskarusellen premieres. NB! Klassevinnere i Grenlandskarusellen får ikke premie for antall fullførte løp i tillegg.